KailArtha Import 

Ontleent haar naam aan Mount Kailash in Tibet. Deze wordt beschouwd als de heilige berg van de Boeddhisten, de Bon-religie. Ook de Hindoes beschouwen het als heilige berg en als de troon van Shiva. 
Mount Kailash betekent: navel van de aarde.
Artha is een Sanskriet woord en betekent NU. 
Niet blijven stilstaan in het verleden, niet vooruit lopen in de toekomst, maar het heden beleven. Het nu is een belangrijk gegeven om het leven te ervaren zoals het is.

Voorheen was onze naam Siddharta-import. Genoemd naar Siddharta Gautama: Boeddha.
KailArtha omvat een groter begrip omdat Boeddha niet alleen binnen het Boeddhisme belangrijk is, maar hij is ook de 9e reïncarnatie is van Vishnu, binnen het Hindoeïsme. 

In artha zit ook het engelse woord art verscholen, wat duidt op de kunst van de handvaardigheid van de artikelen die wij invoeren.

Oorsprong

Tijdens onze reizen in Azië, vooral in India, Nepal, Thailand, Maleisië en Indonesië werden we diep geraakt. 
Enerzijds door de spiritualiteit van de mensen, vooral door hoe ze dit verweven in hun dagelijkse leven. 
Anderzijds ook door hun harde knok om het bestaan om in de eerste dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Een kenmerkend iets in derde wereldlanden.
KailArtha reist rond en zoekt naar speciale en mooie producten. We kopen in daar waar handwerklieden wonen in kleine dorpjes, met kleine bedrijfjes waar hele families gebaat zijn door de geplaatste orders. Hoe klein dan ook, elk artikel is een bijdrage aan de zelfredzaamheid van deze mensen waardoor ze te eten hebben. Laat je niet beperken maar maak iets van het leven zoals het is. Deze achtergronden, het zien en voelen van de blijdschap van de mensen in deze landen, inspireren ons.
Deze inspiratie is de basis van ons bedrijf.